Klart: De vann på regionfinalen

Venture Cups regionfinal i tävlingen Startup ägde rum i Skellefteå på torsdagskvällen.

En av kvällens vinnare var Mowida från Umeå, som tog hem priset Impact Maker. Mowida har utvecklat en tjänst som dels gör det enklare för bostadssökande att hitta boende, dels förenklar för uthyrare att administrera och hyra ut boenden. Plattformen matchar uthyrare och sökande utifrån olika kriterier, förenklar processen för båda parter och skapar enligt grundarna Meiju Vartiainen och Daniel Remes en helt friktionsfri bostadsmarknad.

– Att ha vunnit känns fantastiskt! Oj oj oj! För första gången i våra liv har vi den ekonomiska möjligheten att lägga hela vår själ och tid på att bygga upp ett företag som vi så oerhört starkt tror på och som vi vet kan hjälpa hela världen. Det betyder också att resten av Sverige även har öppnat upp ögonen för den potential vår idé har, säger Meiju Vartiainen från Mowida.

Under regionfinalen delade Venture Cup ut fem priser. Utöver Mowida prisades även Umeåföretaget HiloProbe, som utvecklat ett test som används för att diagnostisera och prognostisera tjocktarmscancer.

– Det känns superkul att vinna, det betyder väldigt mycket för oss som litet företag att få en sådan god merit. Dessutom är vinstpengarna såklart värdefulla, säger Lina Olsson från HiloProbe.

Årets tävling slog rekord i antalet tävlande och under torsdagskvällen fick över 100 personer på The Great Northern i Skellefteå se vinnarna ta emot sina utmärkelser. Konferencierer för galakvällen var Venture Cups vd Julia Selander samt Venture Cup Nords regionchef Hillevi Lindelöf.

– Det har varit så roligt att få följa de tävlande under denna vår. Alla har gjort ett grymt bra jobb. Juryn var så imponerade av finalisterna och efter långa diskussioner på jurymötet kunde vinnarna utses. Med så grymma team bland de tävlande är jag övertygad om att vi kommer se mer av många av dem i framtiden, säger Hillevi Lindelöf.

Här är alla vinnare i regionfinalen

Vinnare av Impact Maker – Mowida